بازدید مستعدین و دانشجویان استان آذربایجان شرقی از پارک ملّی هوا و فضای سپاه و زون فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر
به همّت بنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی جمعی از دانشجویان مستعد استان به مناسبت هفته فضایی با حضور در تهران از مرکز فناوری و پژوهش ماهواره پیام دانشگاه امیرکبیر و پارک ملی هوا و فضای سپاه بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی، صنعت فضایی کشور ما از جمله صنایعی است که در جایجای آن، نشانههای باور به جملهواره «ما میتوانیم» در آن قابل مشاهده است، دستاوردهای شگرف این صنعت باتوجهبه تحریمهای سنگین موجود در این زمینه مدیون تلاشهای بیوقفه دانشمندان و نخبگان عرصه فضایی کشورمان است.
همچنین این صنعت یکی از مسائل آیندهساز کشور به شمار میرود. از دهه 80 شمسی تلاش های بسیاری برای در مدار قرار دادن ماهواره ها صورت گرفته است، همچنین طی یک ماه گذشته ماهواره هایی با نام ثریا و مهدا و هاتف 1 و کیوان 2 با همّت پژوهشگاه فضایی ایران به فضا پرتاب شدند و همه این ماهواره ها در مدار تعیین شده خود قرار گرفتند که نشان از عزم و پیشرفت در این زمینه استراتژیک است.
یکی از راههای ایجاد امیدواری به آینده، شناختن و شناساندن پیشرفتهای علمی کشور در زمینههای غرورآفرین مانند صنعت فضایی به جوانان و بهخصوص دانشجویان مرتبط با این عرصه است. در این راستا به همّت بنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی، دانشجویان مستعد استان به مناسبت هفته فضایی از مرکز فناوری و پژوهش ماهواره پیام دانشگاه امیرکبیر بازدید کردند.
در این بازدید که سعی شده بود دانشجویان با تازههای فناوری ماهواره و دستاوردهای صنعت فضایی کشور آشنا شوند، با حضور در مرکز ساخت و توسعه ماهواره در زون فناوری دانشگاه امیرکبیر از نزدیک نظارهگر توسعه این صنعت شدند.
در این راستا باتوجه به هماهنگیبنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی با دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشجویان از آزمایشگاههای تست حرارت و ارتعاش و اتاق تمیز ماهواره پیام امیرکبیر بازدید کردند. در این بازدید، خانم دکتر صدقی مسئول نظارت و کنترل کیفی پروژه ماهواره پیام دانشگاه امیرکبیر با همراهی دانشجویان در بخشهای مختلف آزمایشگاهها به توضیح درباره مسائل مختلف ساخت ماهواره پرداختند. در این بازدید دانشجویان نیز از فرصت به وجود آمده نهایت استفاده را کردند و تمامی سؤالاتی که درباره مسائل ساخت ماهواره داشتند را مطرح کرده و به گفتوگو حول این مسائل پرداختند.
همچنین در ادامه بازدید منتخبین دانشجویان دانشگاههای استان آذربایجان شرقی، از نمایشگاه دستاوردهای هوا و فضای سپاه نیز دیدن کردند. این نمایشگاه که مشتمل بر 5 بخش مختلف بود، بخش ابتدائی نمایشگاه به مرور تاریخ میپردازد که چرا کشور ما به سمت داشتن موشک حرکت کرده و در این زمینه چه کار =هایی در زمان جنگ انجام شده است. بدین منظور صحنهای از یک کلاس در شهر دزفول که مورد حمله موشکی رژیم بعث قرار گرفته بود، در ورودی نمایشگاه مورد توجه دانشجویان قرار گرفت. در ادامه انواع موشک های زمین به زمین ساخت صنایع هوا و فضای سپاه به نمایش گذاشته شده بود.
همچنین با چینش سیر واری پهپادها به تاریخچه پیشرفت این صنعت نیز پرداخته شده بود اما در این میان قسمت مرتبط با صنایع پدافندی که مرتبط با رادارها و سامانه های موشکی برد متوسط بود، بیشتر مورد توجه دانشجویان قرار گرفت و در این بخش ماکت ها و نمونه های واقعی سامانه های دفاعی به نمایش گذاشته شده بودند. همچنین تماشای لاشه هواپیمای فوق پیشرفته آمریکایی که با سامانه سوم خرداد مورد اصابت قرار گرفته بود، مورد توجه دانشجویان قرار گرفت. در نهایت در بخش فضایی نمایشگاه نیز ماهوارهبرهای سیمرغ و نور به دانشجویان حاضر در بازدید نشان داده شد. در ادامه دانشجویان با حضور در سالن آمفی تئاتر نمایشگاه از سخنرانی سردار علی بلالی، مشاور سردار حاجیزاده فرمانده هوا و فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بهرهمند شدند.
این نمایشگاه که نشان از عزم ملّی و غرور به صنعت دفاعی کشور بود، بسیار مورد توجه دانشجویان و نخبگان استان قرار گرفت که مرهون زحمت ها و تلاش های بی وقفه دانشمندان حوزه دفاعی است.
نظر دهید