نخبگان باید وارد میدان شوند
دکتر یوسف زندی رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی میهمان «سازه خبر» نخستین و پربازدیدترین رسانه حوزه شهر، راه و ساختمان شمالغرب کشور بود و در خصوص فعالیت های این بنیاد در سطح استان با خبرنگاران این رسانه به گفتگو پرداخت.

به گزارش سازه خبر، رئیس بنیاد ملی نخبگان آذربایجان شرقی در ابتدای گفتگوی اختصاصی خود با «سازه خبر» اظهار داشت: بیش از ۲۵۰۰ نخبه در سطح استان شناسایی شدهاند که از این تعداد، ۱۷۶۵ نفر پایش شدند و در نتیجه آن، ۳۱ کارگروه تخصصی تشکیل شد تا این نخبگان در مسیر توسعه منطقه و کشور به کار گرفته شوند.
رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی افزود: در حوزه نخبگان رویکرد جزیره ای در استان حاکم است که سبب عدم تجمیع منابع می شود و به صورت هدفدار نمی شود به کارهای عملیاتی پرداخت و این نگاه های جزیره ای بیشتر در عملکرد در دانشگاه ها، مراکز رشد و ارگان های مختلف و… وجود دارد.
دکترزندی با اشاره به اینکه فلسفه وجود بنیاد ملی نخبگان استان، شناسایی نخبگان و تعریف مرحله رشد آن می باشد تا به مراکز علمی و عملی مختلف معرفی شوند، گفت: کارکرد دیگر فعالیت های بنیاد بررسی و بیان چالش های موجود در جامعه و درخواست راهکار از سوی نخبگان است.
دکتر زندی با تأکید بر اینکه بنیاد ملی نخبگان نیاز به همکاری و تعامل بیشتر با دولت دارد، خاطرنشان کرد: طرحهایی نظیر شهید احمدی روشن و شهید بهشتی میتواند به استفاده از پتانسیل نخبگان کمک کند.
به گفته رئیس بنیاد ملی نخبگان آذربایجان شرقی، یکی از مشکلات بنیادین کشور، سیاستهای ارزی ناپایدار و مدیریت منابع طبیعی است که اثرات منفی بر بهرهوری و رشد اقتصادی دارند که در برای این مشکلات نخبگان می توانند راهکارهای علمی ارائه نمایند.
رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی تاکید کرد: رویکرد این بنیاد در سال ۱۴۰۴ این است که نخبگان وارد میدان شده و به واقع عملیاتی شوند واز حالت یک عنوان واتیکت خارج شده و از دل آنها شرکتهای دانش بنیان واقعی متولد شوند.
وی خاطر نشان کرد: یکی از مصیبتهای اصلی جامعه ناکارآمدی است لذا برای جبران آن باید از نیروهای متخصص وتوانمند به نحو احسن استفاده کرد. در واقع راهکار رشد جامعه این است و فلسفه تشکیل بنیاد نیز همین می باشد. استفاده از ظرفیت نخبگان کمترین انتظاری است که نخبگان از ما دارند که باید محقق شود در غیر اینصورت نخبه جذب سایر کشورها میشوند و بزرگترین ضربه را کشور می بیند.
وی از برنامه گفتاورد ملی نخبگان به عنوان یکی از اقدامات بنیاد یاد کرد و گفت: در این برنامه، پنج ابرچالش کشور در حوزههای مالی-پولی، منابع طبیعی، امنیت غذایی، نظام سلامت و حکمرانی شناسایی شد که از اهداف ما این است تا با تعامل میان دولت و نخبگان، راهکارهای کارآمدی برای این چالشها ارائه دهیم.
دکترزندی به لزوم افزایش امید به آینده در جوانان و کاهش اثر اخبار منفی در سطح جامعه اشاره کرد و گفت: ضرورت بکارگیری نیرو و ظرفیت جوانان توام با خلاقیت و حمایت از شرکت های نوپا فناور در حوزه فناوری که به محصول نهایی دست یافته اند، از دیگر برنامه های این بنیاد در سال جاری است.
رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی افزود: بر اساس شیوه نامه ابلاغی سازمان اداری و استخدامی هر سال دو بار فراخوان عمومی توسط بنیاد نخبگان منتشر و متقاضیان سوابق فعالیت های خود را در سامانه بنیاد ملی نخبگان ثبت خواهد کرد و یک اولویت شغلی اصلی و دو اولویت ذخیره را انتخاب خواهند کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح طرح بورسیه صنعتی پرداخت و گفت: طرح بورسیه صنعتی به منظور به کارگیری دانشجویان مستعد تحصیلی در واحدهای اقتصادی اجرا میشود.
زندی در پایان افزود: شناسایی، هدایت، توانمندسازی، جذب و نگهداشت سرمایۀ انسانی مستعد برتر و نخبه در واحدهای اقتصادی کشور، آموزش مهارتهای لازم و مرتبط با نیازهای واحدهای اقتصادی به استعدادهای برتر، ارتقای توانمندیهای عملی و فنی استعدادهای برتر از طریق ارتباط مستمر آنان با واحدهای اقتصادی، استفاده از ظرفیتهای اجتماع نخبگانی برای ارتقای فعالیتهای واحدهای اقتصادی، از مهمترین اهداف این طرح است.