بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

نظر به تأکید مقام معظم رهبری در استفاده صحیح و مناسب از ظرفیتهای علمی نخبگان در راستای توسعه کشور و لزوم حرکت انقلابی در مسیر رفع موانع و مشکلات تولید دانش و جنبش نرم افزاری و رسیدگی به نخبگان تحت پوشش بنیاد در استانهای مختلف بنیاد ملی نخبگان آذربایجان شرقی بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان به عنوان اولین بنیاد نخبگان در تاریخ 1388/02/06 با حضور معاون وقت علم و فناوری ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان آقای دکتر واعظ زاده و نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و استاندار استان آذربایجان شرقی رسماً افتتاح و شروع به فعالیت نموده است.

سند راهبردی کشور در امور نخبگان جزو معدود اسنادی است که تمامی مراحل علمی در تدوین سندهای ملی را طی کرده و تنها پس از یکسال از فرمایش مقام معظم رهبری و در اسفندماه سال 90 پیش نویس نهایی آن تکمیل شد. مهمترین اثر این سند تغییر نگاه به حوزه نخبگان است تا ما بتوانیم تعریف درستی از "نخبه" داشته باشیم که باید به چهار نکته برای انتخاب نخبه واقعی توجه داشت. بهره مندی از استعداد بالا، سعی و تلاش برای کسب تخصص، تلاش برای اثرگذاری در جامعه به ویژه در حوزه تخصصی خود و هم راستایی با آرمان های ملی از جمله شروط مورد نیاز انتخاب نخبه ها است.

بنیاد ملی نخبگان مسؤول تدوین سیاست‌های اجرایی، طراحی سازوکار تحقق اهداف سند و به تصویب رساندن آن در هیئت امنای بنیاد و ابلاغ آنها و هماهنگی و انسجام بخشی بین دستگاه‌های اجرایی کشور در اجرای سند و نظارت بر حسن اجرای آن است و موظف است پیشرفت کار را به صورت سالیانه به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش کند. سند راهبردی کشور در امور نخبگان دارای 70 اقدام است که این اقدامات بر مبنای تغییر نگاه ها تدوین شده و سعی دارد تا نظام نخبگان و نقش بنیاد را از موضع تصدی گری به سمت سیاست گذاری و مدیریت کلان تبدیل سوق دهد. رویکرد تنوع در مقابل رویکرد یکسان سازی، استفاده از روشهای شناسایی غیر خوداظهارانه، رعایت تناسب میان حوزه فعالیت با معیارهای شناسایی، باز بودن دایره نخبگی برای ورود افراد و تبدیل حمایت‌های مالی مستقیم به پشتیبانی‌های فرصت آفرین و غیرمستقیم از جمله این اصول محسوب می شود. در این سند آمده است که دارا بودن استعداد درخشان و توانمندی ذاتی ویژه نعمت های تعهد آور هستند نه مزیت های توقع آفرین که باید توجه ویژه ای به این موضوع داشت.

در فصل چهارم سند راهبردی کشور درامور نخبگان، نحوه اجرایی سازی سند ذکر شده و بنیاد ملی نخبگان به عنوان نهاد برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت و ارزیابی اجرایی سازی این سند معرفی شده و سایر دستگاه ها نیز به عنوان مسوولان اجرا و فرهنگ سازی این سند تعیین شده اند و همچنین در فصل چهارم و در 9 بند فرآیند اجرایی سازی تشریح شده است. مهمترین وظیفه دستگاههای مرتبط درباره استعدادها در هر حوزه ای شناسایی و هدایت هوشمندانه آنها و زمینه سازی برای اثرگذاری بر فعالیت آنها است. البته این حمایت ها تنها از جنس مالی نبوده و باید هم مالی و هم معنوی به صورت مستقیم و غیر مستقیم باشد.

با توجه به اینکه این سند یک میثاق ملی است اجرای آن به عهده تمام دستگاههای اجرایی کشور است و همه نهادها و دستگاه های مرتبط باید برای اجرایی شدن آن همکاری کنند. 40 دستگاه درگیر اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان هستند ولی 8 دستگاه و نهاد نقش عمده تری در اجرای این سند دارند و آن نیز به دلیل این است که این هشت دستگاه در بیش از چهار اقدام درگیر هستند. بنابراین هدف از تأسیس این بنیاد، بعنوان یک ستاد عبارت است از برنامه‌ریزی وسیاستگذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی استعدادهای برتر، جذب، حفظ و به‌ کارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقاء تولید علم، فناوری و توسعه علمی و متوازن کشور و احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه براساس اسناد بالادستی (سند چشم انداز کشور درافق 1404 و سند راهبردی کشور در امور نخبگان) می باشد.

  • 1404/01/01 - 09:52
  • - تعداد بازدید: 49
  • - تعداد بازدیدکننده: 48
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

پیام نوروزی رئیس جمهور به مناسبت حلول سال 1404

مسعود پزشکیان در پیام نوروزی خود به مناسبت حلول سال نو و نوروز ۱۴۰۴ گفت: ما در آغاز چرخش دوباره‌ی ایام، قدر خویش را برتر و بالاتر و باعزت‌تر از اینکه داشته‌ایم، رقم خواهیم زد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی نخبگان، دکتر مسعود پزشکیان در پیام نوروزی خود به مناسبت حلول سال نو و نوروز ۱۴۰۴ اظهار داشت: ما در آغاز چرخش دوباره‌ی ایام، قدر خویش را برتر و بالاتر و باعزت‌تر از اینکه داشته‌ایم، رقم خواهیم زد و مصممیم که با همدلی و همبستگی، ایران عزیزمان را با اعتقاد و باور خویش و با اراده و عزم شما مردم عزیز، به‌دور از زشتی و پلیدی‌ها و بی‌عدالتی‌ها ترسیم کنیم و برای رسیدن به آن از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.

متن کامل پیام نوروزی رئیس جمهور به شرح زیر است؛

بسم الله الرحمن الرحیم

یا مقلب القلوب و الابصار

یا مدبر اللیل و النهار

یا محول الحول و الاحوال

حول حالنا الی احسن الحال

حلول سال نو و فرا رسیدن روز نو، در شب قدر، برای همه‌ی ایرانیان در وطن و بیرون از وطن، در هر جای جهان و همه‌ی همسایگان و مردمان قلمرو نوروز در منطقه را گرامی می‌دارم و آرزوی صلح و دوستی و شادی می‌کنم.

بر همه‌ هم‌میهنان عزیز که پای سفره هفت سین در خانه یا در محل کار و ماموریت خود نشسته‌اند، در کنار خانواده، یا دور از خانواده، درود می‌فرستم.

نوروز و شب قدر دو پرتو از یک نور و دو جلوه‌ از یک حقیقت‌اند؛ حقیقت تحول و نور تغییر که در تقدیر ما رخ می‌دهد.

قرآن کتاب زندگی است، کتاب خارج کردن انسان‌ها از تاریکی به نور، از جهل به روشنائی، از نخوت و سستی به تلاش و پویایی و استقرار حق و عدالت در جامعه است و امروز با همه مشکلاتی که ما در کشور با آن مواجهیم، در شب‌های قدر باید تصمیم بگیریم که در هر جا و جایگاهی که هستیم، روند و مسیر را در جهت آن تغییر خواهیم داد و آن‌وقت قرآن برای رسیدن به آن، راهنمای ما خواهد بود و تمام ملائکه و روح با ما خواهند بود، تا زمانی که پرده‌ی سیاهی را بدریم و به فجر و روشنائی برسیم.

نوروز نیز با همین نگاه، روز نو و فصلی تازه‌ در مقابل ما خواهد گشود و همان‌گونه که در دستور مولا علی (ع) به مالک اشتر آمده است، «لا تنقض سنه صالحه عمل بها صدور هذه الامه و اجتمعت بها الالفه و صلحت علیها الرعیه»، سنت‌های نیکو را که بزرگان امت به آن عمل می‌کنند و مردم با آن حالشان خوب می‌شود و سبب نزدیکی و همبستگی و دوستی مردم می‌شود، نشکن و بی‌شک، نوروز، یکی از همین سنت‌های نیکوست که از تاریخ ایران آمده و آیین اسلام آن را تأیید کرده است.

ما در این شب‌ها بیدار می‌مانیم تا با پالایش روح و جان خویش، انسانی تازه‌ شویم و در روزی نو به قدر مقدر، به تقدیر خویش برسیم، اما قدر ما و وطن ما اینجا که ایستاده‌ایم، نیست؛ قدر و تقدیر ما بالاتر و والاتر از وضع امروز ماست.

شب قدر، شب باشکوهی است، از یک سو شب شادی معنوی ناشی از شنیدن صدای خدا و نزول کلام الله و قرآن مجید است و از سوی دیگر شب سوگ شهادت مولای متقیان علی (ع) که صدای عدالت انسانی بود. او که برای وحدت، ۲۵ سال سکوت و برای برپایی حکومتی عادلانه تلاش کرد و نهایتا شهید عدالت شد، اما عدل علی به آن حد بود که در هنگامه‌ی شهادت هم فرمان داد که با قاتلش با عدالت رفتار کنند. به قول شهریار؛

بجز از علی که گوید، به پسر که قاتل من

چو اسیر توست اکنون، به اسیر کن مدارا

دنیا و انسانیت همیشه تشنه‌ی چنین عدالتی بوده و این گمشده‌ی فطرت انسان است.

هم‌وطنان عزیزم؛

در سالی که گذشت، همه ما سختی‌ها و مرارت‌هایی را از سر گذراندیم. یاد رئیس جمهور پرتلاش و خستگی‌ناپذیر، شهید رئیسی عزیز و جمعی از خدمتگزاران و همراهان ایشان و رهبران برجسته مقاومت را گرامی می‌داریم و یاد همه شهدای غزه و لبنان و زنان و مردان و کودکان بی‌گناهی را که توسط رژیم نسل‌کش و با پشتوانه قدرت‌های مدعی حقوق بشر به خاک و خون کشیده می‌شوند، نیز عزیز و بزرگ می‌داریم.

ما در آغاز چرخش دوباره‌ی ایام، قدر خویش را برتر و بالاتر و باعزت‌تر از اینکه داشته‌ایم، رقم خواهیم زد و مصممیم که با همدلی و همبستگی، ایران عزیزمان را با اعتقاد و باور خویش و با اراده و عزم شما مردم عزیز، به‌دور از زشتی و پلیدی‌ها و بی‌عدالتی‌ها ترسیم کنیم و برای رسیدن به آن از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد.

مردم عزیز ایران؛

من مشکلات تورم و گرانی‌ها را با تمام وجود درک می‌کنم و برای مقابله با این مشکلات موجود قطعاً راهی پیدا خواهیم کرد و با همراهی و مشارکت همه‌ی مردم عزیز ایرانمان، بر آنها غلبه خواهیم کرد. مسائل مربوط به معیشت و سلامت و آموزش و مسکن مردم عزیزمان، اولویت ما خواهد بود و با تمام وجود تلاش خواهیم کرد که تغییرات اساسی در آنها ایجاد نماییم.

ما مصمم به تغییریم؛ ادامه مدیریت و زندگی با روش گذشته به‌معنی بدتر شدن و شدت بخشیدن به ناترازی‌هاست، إنّ الله لا یغیّر ما بقوْمٍ حتّی یغیّرواْ ما بأنْفسهمْ.

اگر می‌خواهیم این وضعیت ادامه پیدا نکند، باید مسیر اصلاح را در تمام امور ناترازی‌ها، با کمک کارشناسان، متخصصان، دانشگاهیان، نخبگان، اقتصاددان‌ها، اهالی فرهنگ، اصحاب رسانه و همراهی و مشارکت یکایک مردم عزیزمان در پیش بگیریم. این ماییم که خواهیم توانست آینده‌ای روشن و ملتی سربلند برای خود و فرزندانمان بسازیم. این ماییم که خواهیم توانست با تکیه بر ظرفیت‌های ارزشمند و توانایی‌های کم‌نظیری که در میهن عزیزمان وجود دارد، ایران را به قدر و منزلتی که شایسته خود هست برسانیم. این ماییم که خواهیم توانست با وحدت و انسجام ملی و یکپارچگی، قدرت بی‌مانند و خلل‌ناپذیری بسازیم که یارای مقابله با سخت‌ترین امتحانات و گذر از کوران حوادث را داشته باشد و باید در این شب قدر، با خدای خویش و با همدیگر پیمان ببندیم که هیچ بی‌عدالتی، ظلم، تبعیض و نابرابری را نپذیریم و برای تحقق این تصمیم با تمام وجود تلاش کنیم.

ما از ابتدای استقرار دولت، موضوع سرمایه‌گذاری بخش مردمی و خصوصی را یک اولویت مهم در نظر گرفتیم. من شخصاً این امر مهم را پیگیری کرده‌ام. ما نیازمند آن هستیم که عرصه را برای فعالیت مردم در اقتصاد و سرمایه‌گذاری فراهم کنیم. در پرتو توسعه سرمایه‌گذاری است که تولید جان می‌گیرد، اشتغال افزایش می‌یابد، معیشت مردم بهبود پیدا و کشور پیشرفت می‌کند. رهبری معظم انقلاب همواره مشوق و حامی سرمایه‌گذاری و مشارکت فعال‌تر مردم و بخش خصوصی واقعی در اقتصاد بوده‌اند و در نامگذاری سال جدید نیز به این موضوع مهم تأکید فرمودند.

ما برای رسیدن به اهداف بلند کشورمان و چشم‌انداز ارائه شده از سوی رهبر عزیزمان، نیاز به تغییر نگاه، وحدت و انسجام داخلی و اجتناب از چند قطبی شدن داریم و صد البته داشتن ارتباطات سالم در همه‌ی زمینه‌ها با کشورهای همسایه در اولویت اول ما و سپس با تمام کشورهای دنیا، برای برپایی دنیایی مملو از صلح و برادری و انسانیت و به‌دور از وحشت و قتل‌عام و کشتارهای وحشیانه‌ی جنایتکاران و ستمگران، مطلوب ماست و برای این هدف در طی روزهای سال نو تلاش خواهیم کرد که دائم نو به نو شویم.

نوروز بمانید که ایام شمایید

آغاز شمایید و سرانجام شمایید

آن صبح نخستین بهاری که ز شادی

می‌آورد از چلچله پیغام شمایید

خورشید گر از بام فلک عشق فشاند

خورشید شما، عشق شما، بام شمایید

ما در این روز نو و در این شب قدر، ان‌شاءالله سالی نیکو را رقم خواهیم زد و برگی نو از تاریخ ایران را خواهیم گشود. سرافرازی ایران و همه ایرانیان آرمان ملی ما است.

هر روزتان نوروز

نوروزتان پیروز

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 176270
کلمات کلیدی
مدیر آذربایجان شرقی
خبرنگار

مدیر آذربایجان شرقی