بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

نظر به تأکید مقام معظم رهبری در استفاده صحیح و مناسب از ظرفیتهای علمی نخبگان در راستای توسعه کشور و لزوم حرکت انقلابی در مسیر رفع موانع و مشکلات تولید دانش و جنبش نرم افزاری و رسیدگی به نخبگان تحت پوشش بنیاد در استانهای مختلف بنیاد ملی نخبگان آذربایجان شرقی بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان به عنوان اولین بنیاد نخبگان در تاریخ 1388/02/06 با حضور معاون وقت علم و فناوری ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان آقای دکتر واعظ زاده و نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و استاندار استان آذربایجان شرقی رسماً افتتاح و شروع به فعالیت نموده است.

سند راهبردی کشور در امور نخبگان جزو معدود اسنادی است که تمامی مراحل علمی در تدوین سندهای ملی را طی کرده و تنها پس از یکسال از فرمایش مقام معظم رهبری و در اسفندماه سال 90 پیش نویس نهایی آن تکمیل شد. مهمترین اثر این سند تغییر نگاه به حوزه نخبگان است تا ما بتوانیم تعریف درستی از "نخبه" داشته باشیم که باید به چهار نکته برای انتخاب نخبه واقعی توجه داشت. بهره مندی از استعداد بالا، سعی و تلاش برای کسب تخصص، تلاش برای اثرگذاری در جامعه به ویژه در حوزه تخصصی خود و هم راستایی با آرمان های ملی از جمله شروط مورد نیاز انتخاب نخبه ها است.

بنیاد ملی نخبگان مسؤول تدوین سیاست‌های اجرایی، طراحی سازوکار تحقق اهداف سند و به تصویب رساندن آن در هیئت امنای بنیاد و ابلاغ آنها و هماهنگی و انسجام بخشی بین دستگاه‌های اجرایی کشور در اجرای سند و نظارت بر حسن اجرای آن است و موظف است پیشرفت کار را به صورت سالیانه به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش کند. سند راهبردی کشور در امور نخبگان دارای 70 اقدام است که این اقدامات بر مبنای تغییر نگاه ها تدوین شده و سعی دارد تا نظام نخبگان و نقش بنیاد را از موضع تصدی گری به سمت سیاست گذاری و مدیریت کلان تبدیل سوق دهد. رویکرد تنوع در مقابل رویکرد یکسان سازی، استفاده از روشهای شناسایی غیر خوداظهارانه، رعایت تناسب میان حوزه فعالیت با معیارهای شناسایی، باز بودن دایره نخبگی برای ورود افراد و تبدیل حمایت‌های مالی مستقیم به پشتیبانی‌های فرصت آفرین و غیرمستقیم از جمله این اصول محسوب می شود. در این سند آمده است که دارا بودن استعداد درخشان و توانمندی ذاتی ویژه نعمت های تعهد آور هستند نه مزیت های توقع آفرین که باید توجه ویژه ای به این موضوع داشت.

در فصل چهارم سند راهبردی کشور درامور نخبگان، نحوه اجرایی سازی سند ذکر شده و بنیاد ملی نخبگان به عنوان نهاد برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت و ارزیابی اجرایی سازی این سند معرفی شده و سایر دستگاه ها نیز به عنوان مسوولان اجرا و فرهنگ سازی این سند تعیین شده اند و همچنین در فصل چهارم و در 9 بند فرآیند اجرایی سازی تشریح شده است. مهمترین وظیفه دستگاههای مرتبط درباره استعدادها در هر حوزه ای شناسایی و هدایت هوشمندانه آنها و زمینه سازی برای اثرگذاری بر فعالیت آنها است. البته این حمایت ها تنها از جنس مالی نبوده و باید هم مالی و هم معنوی به صورت مستقیم و غیر مستقیم باشد.

با توجه به اینکه این سند یک میثاق ملی است اجرای آن به عهده تمام دستگاههای اجرایی کشور است و همه نهادها و دستگاه های مرتبط باید برای اجرایی شدن آن همکاری کنند. 40 دستگاه درگیر اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان هستند ولی 8 دستگاه و نهاد نقش عمده تری در اجرای این سند دارند و آن نیز به دلیل این است که این هشت دستگاه در بیش از چهار اقدام درگیر هستند. بنابراین هدف از تأسیس این بنیاد، بعنوان یک ستاد عبارت است از برنامه‌ریزی وسیاستگذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی استعدادهای برتر، جذب، حفظ و به‌ کارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقاء تولید علم، فناوری و توسعه علمی و متوازن کشور و احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه براساس اسناد بالادستی (سند چشم انداز کشور درافق 1404 و سند راهبردی کشور در امور نخبگان) می باشد.

  • 1404/01/07 - 23:25
  • - تعداد بازدید: 29
  • - تعداد بازدیدکننده: 27
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیانیه بنیاد نخبگان استان به مناسبت روز قدس

بنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی به مناسبت فرا رسیدن روز قدس، بیانیه‌ای صادر کرد.

فاستقم کما أمرت ومن تاب معک ولا تطغوا ۚ إنّه بما تعملون بصیرٌ

پس همان‌گونه که فرمان یافته‌ای، استقامت کن؛ و همچنین کسانی که با تو بسوی خدا آمده‌اند (باید استقامت کنند)! و طغیان نکنید، که خداوند آنچه را انجام می‌دهید می‌بیند!

سوره مبارکه هود، آیه ۱۱۲

 

روز قدس، نماد بیدارسازی وجدان جهانی درباره مساله فلسطین است. علیرغم همه کوشش‌های دشمنان برای به فراموشی سپردن این روز، قدس همچون آیینه‌ای شفاف، عریان‌ترین تصویر تقابل ستمگران با مظلومان و حق‌ستانی ملت‌های تحت ستم را به نمایش می‌گذارد.

رژیم صهیونیستی با کنار زدن نقاب تزویر، چهره واقعی خود را به مثابه نیرویی متجاوز و غاصب عریان ساخته و در این مسیر جنایتکارانه، از هیچ اقدام غیرانسانی و تخطی از قوانین بین‌المللی دریغ نکرده است.

رخدادهای اخیر در فلسطین اشغالی، به ویژه یورش خونین رژیم صهیونیستی به نوار غزه، گواهی است بر درستی راهبرد رهبران و اندیشمندان جهان اسلام در انتخاب روز قدس به عنوان نماد مقاومت پایدار در برابر صهیونیسم. این اقدام، هدفی استراتژیک و هوشمندانه برای زنده نگاه داشتن مبارزه علیه اشغالگری بود.

رفتار رژیم اشغالگر در دو سال گذشته و به ویژه جنایت‌های اخیر در غزه ثابت کرد که این رژیم حتی از شنیع‌ترین اقدامات ضدبشری نیز ابایی ندارد.  

تاریخ خاورمیانه گواهی می‌دهد که پایه‌های این رژیم جعلی بر خونریزی، اشغال سرزمین‌ها، نسل‌کشی و تبعیض نژادی استوار است. با این حال، فجایع اخیر غزه نه تنها نشان داد ماهیت سرکوبگرانه آن تغییری نکرده، بلکه بر دامنه جنایت‌ها و خشونت‌های سیستماتیک آن افزوده شده است.

بنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی ضمن ارج نهادن به ارزش‌های اسلامی که در تقابل جهانی روز قدس متبلور گردیده، در همبستگی و همگامی با همه مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان برای ایستادگی در برابر استعمار و اشغال، تعهد خود برای حمایت از مردم فلسطین در حاکمیت بر سرزمین مادری و تعیین سرنوشت خود را تجدید می‌نماید و از همه اجتماعات نخبگانی، اساتید، دانشجویان و دانشگاهیان در ایران و سراسر جهان دعوت می‌نماید تا نسبت به این ظلم آشکار و جنایت ساکت ننشینند و با حضور خود در راهپیمایی روز قدس، امواج مقاومت علیه جنایت صهیونیستی را قوت بخشیده و زمینه آزادی فلسطین را فراهم آورند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 176291
کلمات کلیدی
مدیر آذربایجان شرقی
خبرنگار

مدیر آذربایجان شرقی