بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/07/30 - 13:06
  • - تعداد بازدید: 63
  • - تعداد بازدیدکننده: 56
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

واکاوی معماری و شهرسازی معماری معاصر تبریز

در راستای حرکت در مسیر تحول و شناسایی نخبگان و استفاده از ظرفیت نیروهای متخصص کارگروه نخبگانی معماری بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی در دومین نشست خود به واکاوری معظلات و چالش های موجود در حوزه شهرسازی و طراحی و معماری شهر تبریز پرداخت.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی، دکتر زندی رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی در این نشست گفت: رویداد فضا و زمان (MA) که در سال گذشته توسط بنیاد نخبگان استان برگزار شد اهمیت موضوع توجه به طراحی معماری و وجود فضاها و بناهای تاریخی و برجسته در شهر تبریز را به وضوح آشکار کرد و وجود پتانسیل های موجود برای همکاری های مشترک با کشور ژاپن نشان از ظرفیت بالای متخصصان و نخبگان در این حوزه دارد.

وی در ادامه گفت: تعریف نخبگی در ریل گذاری سیاست های کلان کشور تغییر کرده است و در اصل میزان اثر بخشی و تاثیر گذاری نخبگان در هر حوزه، شاخص توسعه پایدار در کشور است که آنچه ملموس است این است که در حوزه طراحی معماری اثر بخشی به معنای واقعی وجود ندارد و بنیاد نخبگان استان در تلاش است که با هم افزایی میان نخبگان و متخصصان برجسته این رشته علاوه بر شناسایی معظلات و رفع آنها، در جهت حفظ اصالت بافت شهری تلاش کند.

زندی ضمن اشاره به مولد بودن رشته طراحی معماری و  شهرسازی افزود: نیاز به یک گفتمان مشترک در این زمینه هست و وجود پتانسیل های بالا در شهر تبریز این بستر را مهیا تر کرده است و دقیقا همین نقطه اهمیت وجود کارگروه تخصصی نخبگانی طراحی معماری را بیشتر از قبل نمایان می کند.

وی تاکید کرد: با توجه به شرایط کنونی نیاز به همدلی و هم افزایی بین تمام رشته ها وجود دارد و از آنجاییکه این حوزه مولد است می توان با تکیه بر آن گام های بلند  رو به جلویی در این زمینه برداشت، پس فضای گفتمان از همین کارگروه های تخصصی ایجاد می شود.

سید کمال هاشمی مدیر کارگروه معماری در این نشست با تاکید بر وجود معظلات و مشکلات موجوددر بافت شهری تبریز و وجود دغدغه های بسیار گفت:متخصصان این حوزه رفع چالش های موجود در ساختارهای مدیریتی، آسیب شناسی در طرح ها و برنامه ها و همچنین شکاف موجود در قوانین و مقررات را در دستور کار خود قرار داده است.

وی ضمن اشاره به اینکه معماری برگرفته از اندیشه جامعه است، ادامه داد: نیاز به واکاوی عمیق در این زمینه وجود دارد تا برای شناسایی چالش ها و یافتن پاسخ آنها از دل همین کارگروه ها کمیته های تخصصی شکل گیرد تا با رهیافت مشخص برای ایفای نقش اساسی در مسیر تحول گام برداشت.

دکتر محمد عزتی معاون شهرسازی و معماری شهرداری کلانشهر تبریز نیز در این نشست ضمن تشکر از ایجاد کارگروه های تخصصی توسط بنیاد نخبگان استان گفت: بعد از شناسایی نخبه ها باید این نخبگان به جامعه معرفی شوند که بنیاد نخبگان استان در این زمینه وظیفه سنگینی دارد که در این بین ایجاد ارتباط و هم افزایی بین میراث فرهنگی، اداره کل شهرسازی و همچنین شهرداری و بنیاد نخبگان باید شکل گیرد.

وی افزود: ما نیاز به واکاوری در سبک معماری  و تکنولوژی ساخت معماری داریم که به نظر من نیاز به ایجاد مرکز تحقیقات کاربردی در این زمینه احساس می شود تا نماهای بومی و سنتی تبریز شناسایی و همچنین جایگزین هایی برای نماهای وارداتی معرفی شود و همپنین روش های ساخت جدید مورد ارزیابی قرار گیرد و در اخر با تربیت نیروی تخصصی تلاش برای ارتقا مهندسان این حوزه فراهم شود.

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 173891
کلمات کلیدی
مدیر آذربایجان شرقی
خبرنگار

مدیر آذربایجان شرقی

تصاویر