تکریم بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی از حاج کریم مردانی آذر، خیر و نیکوکار ملی و سازنده بیمارستان و مدرسه در تبریز
مراسم تکریم حاج کریم مردانی آذر، خیر بزرگ و نیکوکار ملی، با حضور دکتر یوسف زندی، رئیس بنیاد ملی نخبگان استان آذربایجان شرقی، و هیئت همراه در هتل گسترش تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی، مراسم تکریم حاج کریم مردانی آذر، خیر بزرگ و نیکوکار ملی، با حضور دکتر یوسف زندی، رئیس بنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی، و هیئت همراه در هتل گسترش تبریز برگزار شد. این مراسم به پاس خدمات شایسته و ارزشمند حاج کریم مردانی آذر و نیز خاندان محترم ایشان (مرحومین حاج علی آقا، الحاجیه خانم زهرا، و آقایان حاج غلامرضا و حاج علی مردانی آذر) برگزار گردید.
در این مراسم، زندی با اشاره به ویژگیهای معنوی و انسانی خانواده مردانی آذر، شخصیت والای آنها را به عنوان الگویی مناسب برای جامعه نخبگان معرفی کردند.
وی با بیان اینکه خدمات خیرخواهانه و نیکوکارانه خانواده مردانی آذر همواره در یاد و خاطر مردم خواهد ماند، بر ضرورت قدردانی از اینگونه شخصیتها تأکید کردند.
زندی همچنین در ادامه سخنان خود، پیشنهاد اعطای جایزه ملی دو سالانه مردانی آذر به نخبگان برجسته ایرانی را مطرح کردند. این پیشنهاد با هدف ماندگاری خدمات علمی نخبگان و ارج نهادن به تلاشهای خانواده مردانی آذر، به عنوان یک ابتکار نوین و مؤثر در راستای تشویق و ترویج نیکوکاری در کشور، به حاج کریم مردانی آذر ارائه شد. خوشبختانه این ایده اولیه مورد موافقت این خیر بزرگوار نیز قرار گرفت. و مقرر شد دبیرخانه ای به همین منظور در بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی دایر گردد.
رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی گفت: این برنامه نشاندهنده ارادت و احترام بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی نسبت به تلاشهای نیکوکارانه و خیرخواهانه حاج کریم مردانی آذر و خانواده ایشان است. گامهایی از این دست، ضمن ایجاد انگیزه در دیگر نیکوکاران، میتواند موجب تحولی مثبت در زمینه حمایت از نخبگان و ارتقاء فرهنگ نیکوکاری در جامعه شود.
حاج کریم مردانی آذر نیز در این مراسم ضمن اشاره به ضرورت تقویت جایگاه نخبگان در کلان کشور بویژه در آذربایجان شرقی، گفت: ایده اولیه جایزه ملی مردانی آذر از طرف رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی قابل ستایش و هر اقدام لازم و شایسته برای حمایت و تجلیل از نخبگان ایرانی را امری لازم و شایسته است.
وی در ادامه با اشاره به پاسداشت نخبگان موجود در کشور، بازگشت سایر نخبگان به وطن را نمونه بارز غیرت جوانان ایرانی دانست.
حاج کریم مردانی آذر در ادامه، ضمن تشکر از حضور هیئت عالی بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی برای دیدار با وی، تمام اقدامات خود و خانواده مردانی آذر را وظیفه ملی و اخلاقی و انسانی خود دانسته و خواستار توجه بیشتر به ظرفیت های نخبگانی کشور علی الخصوص آذربایجان شدند.
لازم به توضیح است این جلسه که با همت آقای مهندس جلیل نواده اباذر مدیرعامل شرکت پارس ساختار و مالک هتل گسترش تبریز برگزار شد، ارائه جایزه ملی نخبگانی مردانی آذر با هدف تلاش برای ماندگاری نام و یاد خاندان بلند آوازه مردانی آذر را امری شایسته و قابل احترام از سوی بنیاد نخبگان استان برشمرد و آن را مورد تجلیل قرار داد.
زندگی نامه خانواده مردانی آذر
غلامرضا مردانی آذری که به پدر مدرسهساز ایران شهرت دارد، در سال 1305 در شهر تبریز به دنیا آمد. وی در سنین نوجوانی به همراه مادر و 2 برادر خود راهی تهران و در همان دوران مشغول به کار شد. مردانی آذری در سال 1376 مدرسه سازی را آغاز کرد و نخستین مدرسه اهدایی خود را در شهر تهران ساخت. وی تا زمان حیات، حدود 33 میلیارد تومان صرف ساخت مدرسه کرد.
مردانیآذری به همراه دو برادر دیگر خود اقدام به مدرسهسازی میکرد که مدارس دخترانه را به نام مادرش "زهرا" و مدارس پسرانه را به نام پدرش "محمد" نامگذاری میکرد.
وی تا سال 1380، 23 مدرسه، 5 خوابگاه و 5 پانسیون به وسعت 103 هزار متر مربع با هزینه 27 میلیارد تومان احداث کرد که در این مدارس قریب به 10 هزار دانشآموز در حال تحصیل هستند. همچنین وی از سال 1380 تا 1385 نیز 8 میلیارد تومان در زمینه مدرسهسازی هزینه کرد و تعداد مدارس وی به 27 مدرسه رسید.
مردانی آذری در هر مدرسه اتاقی را به نام اتاق مؤسس ساخته بود و در این اتاق با دانشآموزان صحبت میکرد و اگر دانشآموزی نیاز به کمک مالی داشت به خانواده آن دانشآموز کمک میکرد.
غلامرضاا مردانی آذری با صرف دهها میلیارد تومان بیش از 33 مدرسه در استانهای تهران و آذربایجان شرقی احداث کرد و به عنوان الگویی در میان خیران مدرسه ساز شناخته میشود.
حاج کریم مردانی آذر تنها بازمانده برادران مردانی آذر ملقب به امپراتوران مدرسه ساز و سلطان نیکیها، که بیش از ۴۴۰ مدرسه و ۵۵۰ کلاس و بیمارستان در اقصی نقاط ایران و جهان احداث کرده اند.
متولد مهر ماه ۱۳۱۳ در تبریز، نمونه ای از انسانی متواضع و خیرخواه است که آوازه انسانیت اش فراتر از مرزهای کشور رفته و چه بسا در آن سوی مرزها و در غرب مدعی حامی انسان، بسیار محبوب و مشهور است و این امر به سبب حمایت های وی از ۶ هزار کودک افریقایی و ساخت مدرسه و درمانگاه در کشورهای فقیر است.
وی درباره انگیزه اش از ساخت مدرسه در ایران می گوید: «وقتی که در خارج از کشور بودم به دعوت یونسکو به کشورهای آفریقایی سفر کرده و سرپرستی تعدادی از بچه های بی سرپرست را بر عهده گرفتم که هر سال به تعدادشان افزوده می شود، یک روز با خود گفتم "چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است" از اینرو مدرسهسازی در سیستان و بلوچستان را آغاز کردیم و سپس این کار را در تهران و تبریز ادامه دادیم".
انگیزه این خانواده از ورود به مدرسهسازی: «ما بهسختی درس خواندیم به همین دلیل وقتی کسب و کارمان خوب شد غلامرضا پیشنهاد مدرسهسازی داد. او میخواست کاری کند که دانشآموزان بهراحتی درس بخوانند».
بیش از ۴۴۰ مدرسه، ۵۵۰ کلاس درس، چندین بیمارستان و مراکز درمانی در ایران و جهان، سرپرست بیش از ۳۱ هزار کودک ایرانی و آفریقایی از اقدامات خیرخواهانه حاج کریم مردانی آذر است.